Циклене на паркет

Цикленето и шлайфането на паркет (дюшеме) е услуга която довежда необработения паркет (дюшеме) до състояние на гладка повърхност готова за полагане на лакове, масла и други покрития, които осигуряват трайна защита на вашия паркет.

Ние предлагаме два начина на извършване на тази услуга:

Стандартно циклене и шлайфане

Стандартно циклене и шлайфане, което се извършва с обикновена барабанна машина. Редуват се три номера  шкурки с различна едрина, при необработван или лакиран, но захабен паркет, или пет номера шкурки за боядисан, безиросан или покрит с маслени лакове паркет. Нашите цени за циклене можете да видите тук.

  • шкурка N 36 почиства петната и драскотините в груба фаза, а също така изравнява паркетините една спрямо друга.
  • шкурка N 60 финосва следите от предишната шкурка, като допринася и за доизчистване на самият паркет.
  • шкурка N 120 шлайфа паркета и го привежда в повърхност готова за лакиране.
  • При боя, безир и маслени лакове се започва от шкурка N16 и втора шкурка N 24 за сваляне на боята, след тях редът е същият, като при необработения паркет.

На снимките сме показали циклене и лакиране с барабанна машина.

Луксозно циклене и шлайфане

То се извършва с барабанна машина, която работи с шкурки N 36, N 60. След нея работи машина тип Трио, която е машина с три малки диска, която започва да работи пак от N 36, минава с N 60 и завършва с N 100, 120. След нейното минаване повърхноста трябва да е перфектно равна без никакви черти, драскотини и вълнички.
Call Now Button