Дъбово дюшеме

Ако обмисляте варианти за подова настилка за дома си, дюшемето от масивно дърво е една добра  и практична въможност, която предполага стил, вкус и красота.

Около 60 % от дървените подови настилки на нашия континент са дъбови, което свидетелства, че те са най-добрия вариант за интериорна настилка. Вие можете да получите дъбов паркет или дюшеме с различно качество, размери и обработка. Дъбовият материал е със хубав фладер, изключително твърд  и е устойчив на износване.

Важно преимущество на дъбовата подова настилка е нейната дебелина – 20 мм. Това дава възможност за циклене до десет пъти. Обикновено цикленето се прави след  около 10 години, така че подовата ви настилка ще бъде като нова дълго време.

Качеството и ширината, която ще изберете за вашият дом, зависят от останалата част от обзавеждането, както и от начина на изработка и цвета, който предпочитате.

Ширината може да бъде:  200мм; 180мм; 170мм; 150мм; 140мм; 120мм; 90мм.

Предлаганите качества са три – Рустик, Натюр, Селект.  Те не се различават по качество на материала, а само по външния си вид. Устойчивостта на износване не зависи от качеството, всички видове продукти издържат еднакво дълго време при използване.

Продуктите „Селект” имат хомогенен цвят. При тях няма беловина и чепове. Понякога могат да се видят „очички” или до 1 чепче,  15 мм. в диаметър,  на някои дъски.

Натюр” е продукт, при който може да има чепове. Изключени са лошото съчетаване на цветовете (дисколоризация), както и наличието на беловина.

При продуктите „Рустук” има до 10 % беловина, а чеповете биват шлайфани и китвани.

Дървената подова настилка, която ще се използва във вътрешното обзавеждане, трябва да има защита срещу попиване. Тя може да бъде направена по два начина, които имат еднакъв ефект върху настилката, но всеки има своите плюсове и минуси, сравнен с другия. Единият вариант е омасляване, а другият – лакиране.

Вие можете да избирате между дървена подова настилка с фабрично защитно покритие и  такава без – тя трябва да се цикли, фугира и шлайфа, както и да и бъде направено защитно покритие чрез омасляване или лакиране на място след поставянето.

Настилката с фабрично покритие има някои преимущества – нанасянето на покритието се ивършва в бояджийска камера, което е гаранция за абсолютна устойчивост срещу износване и пълна надежност; в процеса на производство могат да бъдат постигнати някои цветове, които не могат да бъдат получени след монтажа; монтажът на вече готовия и фабрично защитен продукт е по-бърз и без никакъв прах.

Необработено дюшеме

Необработените продукти могат да бъдат със или без фаска. Много хора търсят вече готови продукти, защото те се поставят по-бързо и без какъвто и да е прах, а още при закупуването може да се види как ще изглежда пода. Възможна е и поръчката на дървена настилка без фаска, като той се шлайфа, цикли, фугира и му се поставя защитно покритие на място.

Цени на необработен дъбов паркет и дюшеме

Размер /мм/ I качество II качество III качество IV качество
ширина: 90/100/110/120/130

дължина: 800/900/1000

дебелина: 20

110 98 85
ширина: 90/100/110/120

дължина: 800/900/1000

дебелина: 16

90 85 75 60

Продукти, защитени чрез омасляване

Продуктите, обработени с масло, имат няколко преимущества. Видът им е напълно есествен – дървеният материал е матов и има отворени пори. Те са екологично чисти – маслото, което се използва, е съставено от естествени растителни продукти. Дървената подова настилка от този тип не съдържа вредни вещества като консерванти и разтворители. Възникнали проблеми (повреждане и надраскване) могат да бъдат отстранени лесно и бързо – мястото се обработва със шкурка, почиства се от праха и се лакира.

Продукти, защитени чрез байц и лак

Продуктите, обработени с лак и байц, имат седните предимства: има неограничени възможности за цвета, той може да бъде изработен и по мостра; може да се избира степента на гланца на лаковото покритие за различните цветове (може да бъде гланц, мат, сатен); този вид подова настилка се поддържа изключитело лесно – не попива нищо и се чисти с вода.

Продукти, структурирани с помощта на четки, фабрично обработени чрез байц и лак

Продуктите, обработени с лак и байц, имат седните предимства: има неограничени възможности за цвета, той може да бъде изработен и по мостра; може да се избира степента на гланца на лаковото покритие за различните цветове (може да бъде гланц, мат, сатен); този вид подова настилка се поддържа изключитело лесно – не попива нищо и се чисти с вода.

Дъбовият материал може да бъде структуриран с метални четки, което добавя още към красотата на фладера, а чрез т.нар. метод „патиниране” порите на дървото се оцветяват допълнително.

ОБАДЕТЕ НИ СЕ СЕГА!!

създаваме уют, топлина, красота
Call Now Button